Uddannelse i Enneagrammet

En uddannelse i Enneagrammet kan give mening for alle. Måske er det for dig, der gerne vil udvikle dig personligt? Måske arbejder du som konsulent, rådgiver eller coach og gerne vil styrke dit faglige fundament med Enneagrammet som værktøj? Eller måske har du ikke et konkret mål med uddannelsen udover en nysgerrighed på mennesker og et ønske om endnu bedre at forstå os.

På de 5 moduler får du et stærkt og nuanceret indblik i dit psykologiske fundament for selvudvikling, og du får mulighed for at løfte din forståelse for, hvorfor du gør, som du gør – og hvorfor andre gør, som de gør. Når du lærer Ennegrammet at kende vil du opdage, hvordan det bliver nemmere at holde balance i livet, det bliver smidigere at kommunikere, selvom vi som mennesker er forskellige, og du vil gennem øget bevidsthed få langt flere perspektiver på (arbejds)livet og måden at leve det på. Vigtigst af alt tager vi udgangspunkt i at omsætte din selvindsigt til praksis således, at den rent faktisk kommer til at gøre en forskel i dit (arbejds)liv.

 

Modul 1: Enneagrammets 9 typer og dit indre landskab 

På dette modul lægger vi fundamentet for forståelsen af Enneagrammet som indsigts- og udviklingsværktøj. Vi gennemgår opbygningen af Enneagrammet, hver af de 9 typer og tegner retningen for lige netop din udvikling gennem uddannelsen. Modulet bidrager med værktøjer og indsigter til en nuanceret forståelse af hvorfor vi gør, som vi gør, hvordan vi på forskellig vis trigges i hverdagen, og hvordan vi kan komme til at stå i vejen for os selv (og andre).

 

Modul 2: Din personlige udviklingsvej – rejsen fra at være fastlåst i en type

På dette modul arbejder vi med selvindsigt. Vi tager afsæt i, hvordan vores personlighedsstruktur er skruet sammen, og hvilken betydning niveauet af bevidsthed har for din måde at stå i livet på. Du opnår værktøjer og indsigter til at forstå hvordan hver type håndterer pres og ubalance samt hvordan vi ved at træne vores bevidsthed kan udvikle os og sætte vores potentialer fri.

 

Modul 3: Undertyper – betydningen af de 3 menneskelige instinkter for din adfærd 

På dette modul fokuserer vi på de 3 menneskelige instinkter. Vi gennemgår instinkterne, sætter dem i spil for hver type, og vi arbejder med hvordan man kan udvikle sammensætningen af sine instinkter, så de i højere grad støtter op om dig. Modulet klæder dig på med værktøjer og indsigter til at forstå driveren for din adfærd, og hvordan instinkterne kan forstærke/udjævne din type.

 

Modul 4: Tilknytningsmønstre samt konflikthåndtering- og løsning 

På dette modul lærer du om de 9 typers forskellige strategier i kommunikation, konflikt og måden at skabe tilknytning i sine relationer. Vi dykker bl.a. ned i hver types sociale rolle, kommunikationsform og kropssprog, samt hvordan typerne individuelt trigger hinanden i kommunikation og konflikthåndtering. Modulet giver konkrete værktøjer og indsigter til konflikthåndtering og mere tydelig og smidig kommunikation.

 

Modul 5: De 9 typers positive bidrag og udviklingspotentialer – løft din viden om dig til at stå stærkere

På dette modul retter vi opmærksomheden på din fortsatte udviklingsvej. Vi lærer om hver types positive bidrag, hvilke udviklingspotentialer som kan udforskes og kaster lys på hvor det for dig med dit indre landskab giver mening at starte. Modulet sætter rammen for, hvordan du kan integrere din Enneagramviden og opnåede indsigter i dit liv og/eller i brugen af Enneagrammet som arbejdsværktøj til at skabe de(n) forandring(er) du har brug for.

 

Det praktiske

Uddannelsen består af 5 fysiske moduler, hvor du samles med din underviser og dine medkursister. Her vil undervisningsformen bestå af teori, øvelser, selvrefleksion og personlige praksisser. Derudover vil der mellem modul 1 og modul 2 være 1 individuel coachingsession. Yderligere coachingsessioner er mulige at tilkøbe ved behov.

Modul 1: fredag d. 9. & lørdag 10. september 2022

Modul 2: lørdag d. 8. oktober 2022

Modul 3: lørdag d. 5. november 2022

Modul 4: lørdag d. 7. januar 2022

Modul 5: lørdag d. 4. februar 2022

Undervisningen afholdes kl. 09.00 – 16.30 alle dage, og disse tidspunkter respekteres fuldt ud. Der vil være frokost og pauseforplejning. Ræk gerne ud til os, hvis du har allergener, som vi kan tage hensyn til.

Undervisningen foregår på adressen Auktionsgade 4, 6700 Esbjerg. Der er mulighed for at parkere gratis bagved bygningen.

Din underviser vil være Louise Rod, som er certificeret Enneagram Practioner.

Prisen er 21.995 DKK ekskl. moms. Hvis du tilmelder dig inden d. 1. juni 2022, har du dog mulighed for at sikre dig en plads til 19.995 DKK ekskl. moms. Inklusiv i prisen er teoribogen i Enneagrammet, 1 individuel coachingsession og generel sparring undervejs i uddannelsen.

Hvis du har lyst til at tilmelde dig eller er nysgerrig på at høre mere om, hvordan denne uddannelse kan give mening for dig, er du meget velkommen til at række ud til Underviser Louise Rod på tlf. 24 88 50 01 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 Link til pdf